top of page
  • Alfons Gubbels

"Wat MAINsupport allemaal voor mij doet, dat vind ik heel bijzonder"

Aldus Alfons Gubbels, als monteur van MAINsupport aan het werk bij Rockwool


 

Tabakspijpen De 54-jarige Alfons Gubbels uit Linne is vader van een dochter van 9 en een zoon van 21 en heeft zijn halve leven in het tabakspijpenbedrijf van zijn familie gewerkt.


Alfons: “Het bedrijf was van mijn vader en diens broer en was - als een van de eerste bedrijven op die locatie - gevestigd aan de Keulsebaan in Roermond. In de hoogtijdagen maakten wij duizenden tabakspijpen per maand die de hele wereld over gingen. Ik was verantwoordelijk voor de productie, maar hield me ook bezig met nieuwe designs en nieuwe ontwerpen. We hebben geweldige jaren gehad! Door alle strenge campagnes en maatregelen rondom roken kreeg ons familiebedrijf het steeds moeilijker. Op een bepaald moment nam ik het besluit om weg te gaan en mijn eigen koers te volgen. Dat is nu ongeveer zeven jaar geleden. Mijn broer is wel nog doorgegaan met het familiebedrijf en ik help hem nog regelmatig uit”, aldus Alfons Gubbels.


Alfons GubbelsBijzonder sollicitatiegesprek Alfons gaat verder: “Sinds 2017 ben ik in dienst bij MAINsupport. Dat is destijds op een bijzondere manier gegaan. Via een wervingsbureau in Roermond kon ik solliciteren bij MAINsupport in Koningsbosch. Dat gesprek vergeet ik nooit meer. Directeur John Theunissen stelde mij technische vragen die er allemaal op gericht waren hoe ik in mogelijkheden kon denken. Hij schetste praktijksituaties en ik moest nadenken hoe ik die zou oplossen. Een hele bijzondere en positieve ervaring, ik weet het nog precies.”
Grote verantwoordelijkheid "Via MAINsupport heb ik bij drie bedrijven gewerkt voordat ik bij Rockwool terechtkwam. Ik werk nu ongeveer zes jaar als w-monteur bij de TD PSM van Rockwool, draai vooral dagdiensten, maar daarnaast ook consignatiediensten waarbij ik 24/7 beschikbaar moet zijn. Rockwool heeft veel specifieke productiemachines met elk zijn interessante technieken en een aantal van deze machines valt onder mijn verantwoordelijkheid. Het is dan mijn taak om ervoor te zorgen dat die machines goed functioneren, dat ik op tijd de juiste onderdelen bestel en dat ik het periodieke onderhoud zorgvuldig inplan en uitvoer. Die verantwoordelijkheid en alle afwisseling daarin passen perfect bij mij. Ik heb het prima naar mijn zin bij Rockwool.”
Betrokkenheid “Wat ik zo bijzonder vind aan MAINsupport is de onderlinge betrokkenheid en de enorme verbondenheid. Het is echt net één grote familie. Ik heb in het verleden privé een paar moeilijke perioden gehad en kon daarbij steeds op de steun en het begrip rekenen van MAINsupport. Ze zijn echt begaan met je. Bijvoorbeeld toen mijn dochtertje een aantal weken geleden haar pols had gebroken. Toen ik laatst bij een gezellig uitje van MAINsupport was, vroeg iedereen meteen hoe het met mijn dochtertje ging. Ik had er zelf al helemaal niet meer aan gedacht en had het destijds ook tussen neus en lippen door verteld, maar ze wisten het nog heel goed en vroegen er meteen naar. Dat heb ik zeer gewaardeerd en heel speciaal gevonden. Wat MAINsupport allemaal voor mij doet, dat vind ik heel bijzonder.”


Leeftijd speelt geen rol “Ik was 47 jaar toen ik bij MAINsupport solliciteerde. Dat is ook zoiets zeldzaams. Bij MAINsupport kijken ze niet naar je leeftijd, daar beoordelen ze je niet op. Het enige dat voor hen telt is vakmanschap, kennis en ervaring. MAINsupport neemt vaker ‘oudere’ vaklui aan die dan bij hun aan de slag kunnen. Dat is toch opmerkelijk!”E-monteur voor de hobby “Ik ben w-monteur en in mijn vrije tijd wil ik graag e-projecten doen, de fijne elektronica op zwakstroom. Bij mij thuis gaat alles automatisch. Als de zonnepanelen bijvoorbeeld veel stroom leveren, gaat automatisch de airco aan. Of dat ik op afstand alle apparatuur kan aan- of uitzetten. Tegenwoordig is dat natuurlijk vrij normaal met domotica, maar dat was vroeger zeker niet zo. Een slim huis noemen ze dat, en dat heb ik allemaal zelf gebouwd. Maar ook als er apparaten stuk gaan, vind ik het superleuk om deze weer te maken, ook al kost dat soms veel tijd en geld.”


Dankbaar “Ik ben niet alleen MAINsupport dankbaar voor hun betrokkenheid en alles wat ze voor mij doen, ik ben ook heel blij met mijn collega’s van Rockwool. Daar voel ik mij ook echt thuis. Er heerst onderling veel collegialiteit. Ik ben een gelukkig mens met een fijne werkgever als MAINsupport op een fijne werkplek als Rockwool.”

留言


bottom of page