top of page
  • Toon Bosmans

“Samenwerken met MAINsupport biedt mij veel voordelen”

Toon Bosmans, als zzp’er werkzaam voor MAINsupport


Het is nu zo’n acht jaar geleden dat de 40-jarige Toon Bosmans als zzp’er voor het eerst door MAINsupport werd ingehuurd en die samenwerking bevalt beide partijen nog steeds heel goed. De in Uikhoven (B) woonachtige mechanisch monteur werkt het grootste deel van het jaar met zijn eigen bedrijf in de autosport. In de vrije momenten en in de relatief rustigere winterperiode is Toon als mechanisch monteur aan de slag voor MAINsupport.


Toon Bosmans


Toon als autocoureur

Toon Bosmans: “Ik ben afgestudeerd automonteur en heb mijn opleiding gevolgd aan technisch instituut Sint-Jansberg in het Belgische Maaseik. In de laatste jaren van mijn schooltijd werkte ik als automonteur bij verschillende raceteams. Ik reed zelf als coureur en die enkele keer dat ik niet reed wilde ik wel betrokken zijn en sleutelen. Na het afronden van mijn opleiding was het voor mij dan ook een logische keuze om in de autosport te gaan werken.


Als coureur heb ik in veel klassen gereden, zoals de Formule Ford, de Ford Fiesta Cup, de Volkswagen Fun Cup en de Toyota Yaris Cup. Ik werkte dan in een raceteam dat mij voor een of meerdere seizoenen in dienst nam.”
Toon als mecanicien

“Na mijn carrière als coureur werd ik mecanicien en werkte ik bijna overal: van karting tot formule 1 en alles dat daartussen zit (Formule Ford, Formule 3, Formule Renault en GP2 – nu Formule 2). Ik heb zelfs in de windtunnel van het Formule 1 team van McLaren gewerkt”, aldus Toon.


“Mijn situatie veranderde toen ik een huis kocht en ging samenwonen, en zeker na de geboorte van mijn dochter. Aangezien mijn leven in de autosport inhield dat ik bijna nooit thuis was, besloot ik te stoppen als coureur en monteur van autosportteams. Ik ben toen teruggegaan naar karting, waar het vroeger als kleine jongen voor mij allemaal begon.”
Toon als zzp’er

“In dienst bij het outdoor kartcircuit van Genk coachte en begeleidde ik kinderen. Dat deed ik blijkbaar zo goed dat steeds meer ouders mij - ook in mijn vrije weekenden - wilden inhuren als private coach en mentor. Dat was voor mij het moment om zzp’er te worden en zelf een kartingteam op te richten.


Wij hadden in dat team een aantal jeugdige rijders waarmee we nagenoeg alle kampioenschappen reden. Maar zoals het altijd gaat, kleine kinderen worden groot en ook deze pupillen wilden op een bepaald moment meer dan karting. Zij wilden doorgroeien naar de autosport. Wij zijn toen gestopt met het kartingteam en zijn verdergegaan als serviceteam in de autosport. Dat is wat ik nu nog steeds doe.” 

Wij zijn net MAINsupport

Toon: “Met mijn eigen bedrijf werk ik op dit moment bijvoorbeeld samen met een Porsche team uit Maaseik. Dat team huurt mij in als coach. Ik geef dan les aan beginnende en gevorderde piloten. Met dat team gaan wij heel Europa door en struinen wij alle circuits af. Maar we doen niet enkel GT-auto’s, we werken ook voor zogeheten single-seater teams in de Formule 2, Formule 3, Formule 4 en in de Formule Regional.


Ik werk samen met zo’n acht andere specialisten, waaronder monteurs, een engineer en een vrachtwagenchauffeur. Wij worden dan als compleet team ingehuurd door raceteams die personeel nodig hebben. Ik ben dan net MAINsupport, maar dan in de autosport.” 

Samenwerking met MAINsupport

“Aangezien de autosport grotendeels plat ligt in de wintermaanden, wil ik als zzp’er dan niet zonder werk zitten. Gelukkig heb ik met MAINsupport een hele mooie samenwerking en hebben we goede afspraken gemaakt over de momenten die ik inzetbaar ben. Zo kan ik volop genieten van mijn werk als zelfstandig ondernemer in de autosport en kan ik de rustigere momenten in het jaar opvullen met werken voor MAINsupport.


Ik werk nu zo’n acht jaar voor MAINsupport en heb het bedrijf leren kennen via een aantal monteurs van MAINsupport die erg te spreken waren over hun werkgever. Zo ben ik met MAINsupport in contact gekomen.” 

Voordelen van samenwerking

“Het leuke van werken voor MAINsupport is dat je afwisseling hebt. Soms werk je een aantal maanden bij eenzelfde klant, maar zo heel vaak is dat niet. Het is meestal een weekje hier en een weekje daar. Je ziet dan veel verschillende bedrijven en je doet verschillende klussen. Dat is heel interessant, leerzaam en draagt bij aan je ontwikkeling. De ene keer sta je aan een draaibank, de andere keer moet je lassen. Die variatie spreekt mij erg aan.


Financieel is het ook aantrekkelijk om samen te werken met MAINsupport. Ik krijg een mooie vergoeding voor het werk dat ik voor hen doe en ze betalen mijn facturen altijd op tijd. Afspraak is afspraak. Daarnaast hoef ik zelf nooit op zoek naar nieuwe opdrachten en ontlasten zij mij dus enorm op het gebied van acquisitie doen. Daar heb ik nu helemaal geen omkijken naar. Goed geregeld dus!"

Comments


bottom of page