top of page
  • Tom de Goede, als zzp'er werkzaam voor MAINsupport:

"MAINsupport investeert in haar monteurs, zodat deze steeds allrounder en breder inzetbaar zijn"

Aldus Tom de Goede, als ZZP'er werkzaam voor MAINsupport


 

Sinds twaalf jaar werkt ZZP'er Tom de Goede samen met MAINsupport en dat bevalt beiden heel goed. Tom is zo veelzijdig, dat je er een boek over kunt schrijven. Hij beheerst zowat alles wat met techniek te maken heeft en juist daarom is hij van onschatbare waarde voor MAINsupport en haar klanten.Begonnen bij de hoogovens

Tom de Goede: "Mijn opleidingsgebied is zo uitgebreid, dat ik zelf geeneens meer weet welke diploma's ik allemaal heb. Na het afronden van mijn LTS- en MTS-opleiding ben ik gaan werken in de hoogovens. Daar behaalde ik mijn VAPRO-B diploma. In mijn vrije tijd werkte ik toen als theatertechnicus voor gemeente Alkmaar en draaide ik de grote theatervoorstellingen, zoals de André van Duin Revue. Ik bouwde dan mee op en draaide de voorstellingen bij het licht of geluid. In die tijd kon ik alles aan en draaide ik zowat honderdtwintig uren per week.


Zo ben ik bijvoorbeeld ook jarenlang roadie geweest in de Rock-'n-Roll scene van de Benelux. Dan mocht ik voor allerlei grote bands de techniek doen tijdens hun optredens. Zoals voor Motörhead en Pink Floyd."


Verhuisd naar Limburg

"Na mijn tijd als technisch chef bij een cosmeticafabriek ging ik aan de slag bij de Keukenhof in het Zuid-Hollandse Lisse. Daar heb ik zo'n vijf jaar de in-/verkoop en distributie van alle horecagoederen gedaan. Het was tijdens mijn werk bij de Keukenhof dat ik mijn vrouw leerde kennen. Samen zijn wij op een bepaald moment verhuisd naar Limburg", aldus Tom.


BMI Monier Susteren

"Via mijn relaties bij de Technische Unie kwam ik twaalf jaar geleden in contact met MAINsupport. Sindsdien werken wij heel fijn samen. MAINsupport biedt mij alle mogelijkheid om ook mijn andere klanten te ontzorgen en te bedienen. Zo werk ik bijvoorbeeld ook voor enkele kermisbedrijven. Daar los ik technische storingen op en ontwikkel ik de besturingssystemen van nieuwe attracties. Dat kan ik doen in overleg met MAINsupport en met onze klant BMI Monier Susteren, waar ik namens MAINsupport al jaren werkzaam ben."Hoe allrounder hoe beter

Monier is een van de grootste dakpannenproducenten ter wereld. Tom werkt daar als allrounder en kan eigenlijk alles wat met techniek te maken heeft.


Tom: "Waren vroeger bij Monier in Susteren eenentwintig mensen werkzaam in de technische dienst, tegenwoordig zijn dat er nog maar zo'n vijf. Dan is het steeds belangrijker dat een technicus allround is. Dat hij/zij niet alleen mechanisch onderlegd is, maar ook elektrisch. Ik ben het allebei. Ik ben breed onderlegd; van het solderen van een SMD-transistor tot het aansluiten van een 4000 kVA trafo. Maar ik heb ook al mijn lasdiploma's zoals MIG/MAG en TIG, maar kan bijvoorbeeld ook EPLAN tekenen."
Breed inzetbaar

De markt schreeuwt om technici die allround en breed inzetbaar zijn. Om aan deze groeiende vraag tegemoet te komen, heeft Tom de Goede in opdracht van MAINsupport een cursus elektrotechniek opgezet. Op drie zaterdagochtenden kregen acht mechanische specialisten de grondbeginselen van de elektrotechniek aangeleerd. Waardevolle praktijklessen over bijvoorbeeld elektromotoren en frequentieregelaars. De reacties na afloop waren zeer positief. Zo positief zelfs, dat MAINsupport nadenkt over een vervolgcursus. De W-monteurs die de cursus hebben gevolgd kunnen nu ook prima worden ingezet voor bepaalde E-werkzaamheden. Dat is heel waardevol voor de klanten van MAINsupport.Samenwerking met MAINsupport

Tom de Goede: "Ik vind MAINsupport een heel fijn bedrijf om voor te werken. Het is meer een soort van familie voor mij. Je kunt er altijd terecht en de mensen zijn erg open. Bij MAINsupport hebben ze echt aandacht voor hun mensen.


Naast dit belangrijke sociale aspect zijn er nog meer voordelen in onze samenwerking. Zo kan ik in goed overleg zelf bepalen wanneer ik een opdracht van een andere klant tussendoor plan. Dat is erg handig voor een bezige ZZP'er als ik."


 

MAINsupport kan altijd mensen gebruiken zoals Tom de Goede. Herken jij je in zijn gedrevenheid voor techniek? Neem dan contact op met MAINsupport en ga eens vrijblijvend met hen in gesprek.

Comments


bottom of page