top of page
  • John Leurs en John Theunissen over 24 jaar MAINsupport:

"Kernwaarden 'hoge kwaliteit' en 'afspraak is afspraak' zijn belangrijkste pijlers van MAINsupport"

Aldus John Leurs en John Theunissen over 24 jaar MAINsupport.


Op 9 september 1999 - oftewel 9-9-99 – zette John Leurs bij de Kamer van Koophandel in Roermond zijn handtekening onder zijn inschrijving als beginnend zzp’er. John had op dat moment als onderhouds- en storingsmonteur bij verschillende bedrijven een karrevracht aan technische ervaring opgedaan en botste met de manier van werken en het slechte kwaliteitsniveau waarop geregeld zaken werden opgeleverd. Dat was voor hem onacceptabel en daarom besloot hij om voor zichzelf te beginnen.


In het begin werkte ik 6,5 dag per week John Leurs, Algemeen Directeur van MAINsupport: “Ik ben als zzp’er begonnen vanuit de gedachte ‘ik ga voor de beste kwaliteit’. Doordat ik meer en meer opdrachten kreeg en het werk in mijn eentje niet meer aankon, nam ik uiteindelijk zeven mensen in dienst. Ik draaide werkweken van 6,5 dag; 6 dagen bij de klant en een halve dag administratie. Dat was nog eens een tijd!”

John Leurs, Algemeen Directeur MAINsupportDuidelijke taakverdeling Doordat de markt fluctueerde en de behoefte aan acquisitie en verkoop groeide, benaderde John Leurs in 2011 John Theunissen die hij goed kende uit de techniek. Deze John had een goed gevulde rugzak als verkoper bij diverse bedrijven. Beide heren besloten als compagnons verder te gaan. In het begin vooral samen in de techniek bij klanten en vanaf 2012 met een duidelijke taakverdeling: John Leurs bewaakte het fort en bestierde alle administratieve taken, John Theunissen trok erop uit, was verantwoordelijk voor de verkoop en haalde de opdrachten binnen.


Afspraak is afspraak John Theunissen, Technisch Directeur van MAINsupport: “Op een bepaald moment draaide MAINsupport zo goed dat we meer dan 40 werknemers in dienst hadden. Wij onderscheidden ons in de markt door onze hoge kwaliteit en onze ‘afspraak is afspraak’ mentaliteit. Die kernwaarden zijn nu nog steeds de belangrijkste pijlers van MAINsupport. Wij communiceren open en eerlijk en willen onze klanten altijd helpen. We denken graag mee in oplossingen en houden altijd contact, ook met bedrijven die (nog) geen klant zijn van MAINsupport.”

John Theunissen, Technisch Directeur MAINsupportMAINsupport nu 24 jaar later Op dit moment telt het personele bestand van MAINsupport 28 monteurs en 4 medewerkers in het officeteam. Daarnaast zijn wekelijks ook nog eens zo’n 15 zzp’ers voor MAINsupport aan het werk.

In eerdere nieuwsbrieven kwamen al enkele monteurs, zzp’ers en klanten van MAINsupport aan het woord, in deze nieuwsbrief willen wij graag kort het officeteam aan u voorstellen.


Leroy Theunissen Als ‘zoon van’ zit het verkopen in zijn bloed. Leroy heeft een technische achtergrond en is op dit moment samen met collega's Theo Stals en Louk Vaassen verantwoordelijk voor de planning. Daarnaast voert hij als accountmanager verkoopgesprekken en bezoekt hij klanten en monteurs. Maar regelt hij ook samen met collega Silvia van Emmerik de personeelsuitjes en alle berichtgeving rondom MAINsupport. Leroy Theunissen: “Negen van de tien keer kunnen we aan een klantwens voldoen en op tijd de juiste monteur(s) leveren. Lukt dat een keer niet, dan communiceren we snel, open en eerlijk. Dat wordt altijd zeer gewaardeerd door klanten. Wij werken oplossingsgericht, reageren snel en proberen altijd te helpen.”

Leroy TheunissenSilvia van Emmerik Daar waar Leroy Theunissen meer de boer opgaat en nauwe contacten onderhoudt met medewerkers en klanten, zo heeft Silvia de administratie onder controle. Zij zorgt ervoor dat maandelijks op tijd de juiste salarissen en uitbetalingen de deur uitgaan, beheert de crediteuren- en debiteurenadministratie, voert de sollicitatiegesprekken en runt de personeelsadministratie. Silvia van Emmerik: “MAINsupport over vijf jaar? Ik hoop dat we dan terug opnieuw ons personeelsbestand hebben kunnen aanvullen tot zo’n 45 eigen medewerkers, met enthousiaste jonge mensen. Wij zijn eigenlijk altijd op zoek naar een waardevolle uitbreiding van ons gezellige en collegiale team.”

Silvia van EmmerikTheo Stals Van het officeteam is Theo Stals de oude rot in het vak. Hij werkte jaren als onderhoudsmonteur en machinebouwer samen met John Theunissen bij bijvoorbeeld Philips in Weert. Nu is Theo samen met Leroy en Louk verantwoordelijk voor de planning en voor alle klantencontacten. Theo Stals: “Datgene dat wij nu doen met onze monteurs, dat hebben John en ik zelf ook jaren gedaan. Die technische achtergrond komt mij heel goed van pas. Die stelt mij in staat om goed met klanten mee te denken bij technische vraagstukken. Dan weet ik precies waar ze het over hebben en spreek ik dezelfde taal. Ik werk nu zo’n tien jaar bij MAINsupport en dat bevalt mij nog steeds prima. De betrokkenheid, de 24/7-bereikbaarheid en het snel willen en kunnen schakelen. Dat zijn zaken die niet alleen voor MAINsupport gelden, maar ook mijzelf typeren.”

Theo StalsLouk Vaassen Na ongeveer vijf jaar als werktuigbouwkundig monteur bij MAINsupport te hebben gewerkt, speelt de 32-jarige Louk Vaassen uit Stein sinds afgelopen juni een dubbelrol. Zo werkt hij drie dagen in de week als werkvoorbereider bij Mora in Maastricht en doet hij de overige twee dagen samen met Theo en Leroy de planning en gaat hij als accountmanager steeds vaker op bezoek bij klanten. Louk Vaassen: “Het is de bedoeling dat ik op termijn fulltime het officeteam ga bemannen, als rechterhand van zowel Leroy, Silvia als Theo. Samen de kar trekken en MAINsupport in Limburg nog meer op de kaart zetten. De persoonlijkheid van MAINsupport heeft me altijd enorm aangesproken. Er wordt altijd geluisterd naar medewerkers en als er een keer iets is, staat iedereen voor je klaar. Dat maakt MAINsupport een unieke werkgever.”

Louk VaassenTot slot: de opvolging John Leurs en John Theunissen zijn en blijven na 24 jaar nog steeds nauw betrokken bij MAINsupport, maar hebben de dagelijkse leiding van het bedrijf overgedragen aan Leroy Theunissen en Silvia van Emmerik. Met dit sterke team gaat MAINsupport een mooie toekomst tegemoet. Op naar nog eens 24 succesvolle jaren!


Directie en officeteam van MAINsupport (op deze foto ontbreekt Louk Vaassen)

Comentários


bottom of page