top of page
  • Detlef Reinhardt, monteur van MAINsupport en binnenkort gepensioneerd

“Ik had zo nog een hele poos voor MAINsupport kunnen blijven werken”

(Detlef Reinhardt, monteur van MAINsupport en over enkele weken gepensioneerd)


Het was in 2018 toen Detlef Reinhardt op 59-jarige leeftijd in gesprek kwam met MAINsupport. Detlef had toen meer dan 40 jaar bij andere bedrijven in loondienst gewerkt en vond dat het tijd was voor een verandering. Na twee goede gesprekken met MAINsupport werd zijn contract getekend.


Door de ervaring die Detlef had opgedaan in de tijd dat hij via MAINsupport werkzaam was bij IHI Hauzer Techno Coating B.V. in Venlo, was hij dé specialist bij uitstek toen IHI Ionbond Netherlands B.V. uit Venlo bij MAINsupport aanklopte met het verzoek om een gespecialiseerd monteur.

Detlef Reinhardt aan het werk bij Ionbond Netherlands in VenloGeen moment gekeken naar de leeftijd

Swen de Munnik, maintenance engineer bij Ionbond: “Wij zochten een vakman met expertise en specifieke kennis en MAINsupport adviseerde ons hun werknemer Detlef. Wij hebben geen moment gekeken naar de leeftijd van de toen 61-jarige Detlef, maar waren meteen enthousiast door zijn kennis en zijn persoonlijkheid. Detlef is heel toegankelijk en denkt in oplossingen. Een prima collega!”


 

Ionbond Netherlands in Venlo is opgericht in 1989 en biedt een breed portfolio aan coatings. Binnen de Ionbond Group is de vestiging in Venlo het competentiecentrum voor alle toepassingen in de auto-industrie en de decoratieve sector. Dat betekent dat Ionbond Venlo in co-engineering met de auto-industrie werkt aan nieuwe generatie motoren en voor de decoratieve sector aan de ontwikkeling van nieuwe coatings. Naast haar specialisaties voor automotive en decoratieve coatings, is Ionbond Venlo in staat om te voldoen aan coatingbehoeften voor medische toepassingen, brandstofceltechnologie, vormgereedschappen en industriële componenten.

Mijn vakmanschap wordt op de eerste plaats gezet

Detlef Reinhardt: “Ik voel mij zeer gewaardeerd bij Ionbond. De collega’s van de technische dienst helpen elkaar en dat voelt goed. Vorig jaar heb ik een etentje georganiseerd voor alle collega’s van de TD, gewoon gezellig bij mij thuis. En drie weken geleden heb ik een uitstapje geregeld met koffie, een bierproeverij en lekker eten in Venlo. Zo’n hechte fijne groep zijn wij. Over mijn leeftijd en het naderende pensioen heeft nooit iemand moeilijk gedaan, zij hebben altijd mijn vakmanschap op de eerste plaats gezet.


Hier bij Ionbond word ik geaccepteerd om datgene dat ik kan, niet veroordeeld op mijn leeftijd. Die 64 jaren zorgen er juist voor dat ik veel weet. Zo kan ik jongere maintenance monteurs helpen en hen dingen leren.


Door mijn ervaring zie ik soms bepaalde optimalisaties aan machines of in processen. Die overleg ik dan met Swen de Munnik. Ik mag dan zo’n optimalisatie doorvoeren en aantonen dat het werkt. Daarna zorgt Swen dat alles gedocumenteerd en geregistreerd wordt. Ionbond staat open voor mijn advies, zij hechten daar waarde aan.”


Technische Dienst Ionbond Netherlands VenloOp 30 juni 2023 maakt Detlef Reinhardt zijn laatste werkdag bij Ionbond. Hij gaat dan op 64-jarige leeftijd en na 50 jaar werken samen met zijn gezin van zijn verdiende pensioen genieten.
Collega's zoals Detlef kunnen wij goed gebruiken

Detlef: “Ik werk nog ongeveer een halve maand voordat ik met pensioen ga en in die tussentijd neem ik nog een aantal verlofuren op. Ik ben op dit moment een collega aan het inwerken, die mijn taken aan het overnemen is.”


Swen de Munnik: “Wij hebben enorm geboft met een monteur als Detlef. Het onderhoud waar wij specialistische kennis bij nodig hebben, is vacuüm-technisch onderhoud en alles dat daarbij hoort: nauwkeurig en schoon werken, begrijpen wat vacuüm is en welke procedures hierbij van toepassing zijn.


Detlef heeft daar de ervaring in en weet waar hij op moet letten. Loopt een jongere monteur bij Ionbond tegen een technisch probleem aan, dan sturen we die door naar Detlef. Hij weet namelijk precies hoe je problemen oplost. Hij heeft de ervaring en technische kennis, maar ook de persoonlijkheid om mensen op een fijne en positieve manier te helpen. Hij staat open voor mensen, wil graag iedereen helpen. Detlef is hierdoor een zeer gewaardeerde collega bij Ionbond. Collega’s zoals Detlef kunnen wij goed gebruiken.”


Swen de Munnik en Detlef ReinhardtSamenwerking met MAINsupport

Swen gaat verder: “Over de samenwerking met MAINsupport zijn wij zeer te spreken. Het beste voorbeeld zit hier naast me: Detlef. MAINsupport is heel goed in het selecteren van de juiste kandidaten op de juiste plek. Toen wij een specialist nodig hadden, wisten zij ons die te leveren.


Eens in de zoveel weken komt MAINsupport op bezoek om te kijken hoe het met Detlef en onze samenwerking gaat. Dan nemen ze vaak iets lekkers mee. Dat doen ze heel goed. MAINsupport is altijd heel betrokken. Ik kan andere klanten en leveranciers zeker adviseren om met hen samen te werken.”


 

Ik voel mij gehoord bij MAINsupport

Detlef: Ik adviseer al jaren mensen om bij MAINsupport te gaan werken. Als iemand aangeeft dat hij qua baan of werk wil veranderen, dan adviseer ik hem om contact op te nemen met MAINsupport. Ik was in al die jaren heel tevreden over MAINsupport. Ik word steeds gehoord en heb ik iets nodig, dan krijg ik het binnen no-time. MAINsupport is een heel fijn bedrijf, dat zegt iedereen. Ze organiseren dingen voor hun mensen. Investeren ook in hun mensen. Ik voel mij daar gehoord.”Had ik dit maar 20 jaar eerder gedaan

Deltlef: “Ik had best nog een poos voor MAINsupport willen werken. Dat toont aan dat zij een goede werkgever zijn en dat het werken bij Ionbond mij heel goed bevalt. De plaatsing bij Ionbond is het beste wat mij is overkomen. Had ik dit bedrijf en deze mensen maar 20 jaar eerder ontmoet. Ik heb hele leuke collega’s, de communicatie is goed, en we helpen elkaar. Toch is het na al die jaren nu tijd om van mijn rust te gaan genieten. Ik begin mijn vrije tijd straks met het bezoeken van enkele oude vrienden die ik al een poos niet meer heb gezien.”


Comments


bottom of page