top of page
  • Furkan Aktay

“Doordat ik goed werk aflever, maak ik overal reclame voor MAINsupport.”

Furkan Aktay, als zzp’er werkzaam voor MAINsupport


De 26-jarige Furkan Aktay uit Genk werkt al geruime tijd als zelfstandig ondernemer. Begonnen als afgestudeerd automechanicus stapte hij acht jaar geleden in het bedrijf van zijn vader en twee broers. Zijn eerste werkervaringen deed hij op bij de Coca-Cola fabriek in Dongen en later ook bij Sekisui Alveo in Roermond. Zijn motto was en is nog steeds ‘kijken-leren-zien-werken’. Op die manier heeft hij het al ver geschopt. Als ingehuurde zzp’er is Furkan Aktay op dit moment via MAINsupport werkzaam bij Mourik Infra uit Echt.


Buitenprojecten van Mourik

Furkan Aktay: “Sinds oktober 2022 werk ik als zelfstandig ondernemer onder de vlag van MAINsupport. Eerst heb ik via hen bij een vijftal andere klanten heb gewerkt – waaronder de dakpannenproducent BMI Monier uit Susteren – en nu ben ik zo’n half jaar aan de slag bij Mourik Infra. Daar doen we nu vooral buitenprojecten voor Rijkswaterstaat: de stuw en de sluis van Linne, de sluis in Heel, de stuw en de sluis van Roermond, de sluis in Lith, Maastricht … we zitten zo’n beetje overal. Super interessant werk.”Furkan Aktay


Goede beoordeling

“De eerste twee weken van mijn werk bij Mourik waren een soort van proef. Iedere nieuwe inhuurkracht heeft een opstarttermijn waarin kritisch gekeken wordt hoe goed je werkt, of je bekwaam bent, op tijd komt, die dingen. Je wordt dan beoordeeld door de werkmensen van Mourik die samen met jou op hetzelfde project werken. Mijn directe collega’s bij Mourik waren en zijn nog steeds erg tevreden over mij en zo werk ik nu al ruim een half jaar bij hen.”


Ik maak reclame voor MAINsupport

“Via een oud-collega bij Sekisui Alveo uit Roermond ben ik in contact gekomen met MAINsupport. Hij werkte via MAINsupport bij Sekisui en was altijd erg enthousiast en positief over zijn bedrijf. Tenminste, ik dacht in het begin écht dat hij de baas was van MAINsupport, zo vol passie sprak hij erover. Nadat ik mijn werk stopte bij Sekisui heb ik contact opgenomen met Leroy Theunissen en ben ik met hem in gesprek gegaan. Dat was mijn eerste ervaring met een detacheringsbureau en het klikte meteen. Ik ben op dit moment zo tevreden over de samenwerking met MAINsupport dat ik overal reclame voor hen maak. Ik laat positieve sporen achter op mijn werk.”
Open en eerlijk

“Wat ik vooral fijn vind aan de samenwerking met MAINsupport is dat zij open kaart spelen en eerlijk zijn. Als er werk is, bieden ze dat direct aan. Daarbij houden ze zelfs rekening met mijn persoonlijke voorkeuren. Voor het kleinste beetje dat ik vraag of wil, doen zij al hun best om daaraan tegemoet te komen. Omgekeerd zijn zij ook heel eerlijk en direct als het gaat om kwaliteit. Lever je slecht werk, dan is er geen plek voor je. Bij MAINsupport staat kwaliteit voorop. En die kwaliteit wil ik graag leveren!


Als MAINsupport jou ergens plaatst, moet je dat ook waarmaken. Zij geven jou het touw in handen, maar jij moet kunnen trekken en het touw niet loslaten. Als jij loslaat, laten zij ook los. Ik voel mij erg thuis bij MAINsupport en wil graag zo lang mogelijk als zzp’er voor hen blijven werken.”


Gemakkelijk

“Voor mij als zzp’er is het gemakkelijk om via MAINsupport aan werk te komen. Ik hoef zelf niet op zoek te gaan naar klanten, ik hoef ’s avonds geen orders en facturen te maken en herinneringen te sturen. Dat gaat allemaal via MAINsupport en is dus super gemakkelijk. Naast al dat gemak houd ik als zzp’er ook mijn vrijheid. Dat vind ik erg belangrijk.”

 


Gevaarlijke hobby

“In mijn vrije tijd ben ik een airsoft speler en ben ik lid van de vereniging Limburg Shotguns Airsoft uit het Belgische Peer. Airsoft is een soort variant van paintball. Bij paintball schiet je verfbolletjes, wij schieten met plastic balletjes, BB’s genoemd.


In Peer huren wij een parcours waar we dan tegen elkaar spelen of als team van 10 spelers strijden tegen een ander team van buitenaf. Ik heb op dit moment een flink wapenarsenaal waarmee ik speel. Het is heerlijk om na een dagje stevig werken alles van je af te zetten tijdens een potje airsoft!”

 


Furkan Aktay

Commentaires


bottom of page