top of page
  • Clyde Atol, als monteur werkzaam bij MAINsupport:

"Blijven ontwikkelen en leren, steeds maar weer opnieuw"

Vandaag neemt MAINsupport u mee in het verhaal van Clyde Atol, een 35-jarige monteur die geboren en woonachtig is in Eijsden. Clyde werkt nu ruim een jaar via MAINsupport bij Koma Koeltechnische Industrie BV in Roermond en dat bevalt hem meer dan prima. Maar daarover zo meteen meer.


Een dynamische carrière Clyde is iemand die zich graag volop ontwikkelt en constant wil blijven leren. Dat zat er al van jongs af aan in. Op de Technische School Sint Joseph in Cadier en Keer leerde hij o.a. lassen, draaien en frezen. Meteen na het behalen van zijn diploma ging hij aan de slag bij Staalbouw Eijsden, nu voluit SBE Piping Machine- en Apparatenbouw Maintenance BV.


In zijn vrije tijd sleutelde Clyde graag aan scooters en dat bracht hem bij de volgende stap in zijn loopbaan: hij stopte bij Staalbouw Eijsden en ging als monteur werken in twee scooterzaken. Daar breidde hij zijn vakkennis van scooters en mechanische techniek verder uit via een aantal specialisatie cursussen.Clydes motto

Na zo’n drie jaren hield Clyde het voor gezien in de scooterbranche en ging hij aan het werk bij het toenmalige bedrijf Radiateur Comfort Systemen (RCS) in Maastricht - waar hij voornamelijk radiateurs en standkachels reviseerde en transportkoelingen en overdruksystemen van graafmachines repareerde. Koeltechniek, maar dan met voertuigen. Toen dat bedrijf stopte zag Clyde zijn kans schoon en klopte hij aan bij De Bie Auto’s in Mesch. “Ik ben geen automonteur en ik weet niet alles van auto’s, maar ik ben bereid om te leren”, dat was Clydes motto toen en dat is Clydes motto nog steeds.


Koma Koeltechnische Industrie BV Clyde Atol: “Na zo’n drie jaren als automonteur te hebben gewerkt, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik in gesprek gegaan met MAINsupport. Ik heb veel affiniteit met techniek en ik hoopte bij MAINsupport deze passie verder te kunnen ontwikkelen. En dat blijkt dus ook zo te zijn. Inmiddels werk ik bijna anderhalf jaar via MAINsupport bij Koma Koeltechnische Industrie BV in Roermond.”


Clyde gaat verder: “Door mijn koeltechnische achtergrond zit ik prima op mijn plaats bij Koma. Vanaf dag 1 ben ik erg enthousiast over dit bedrijf. De werkplaats is mooi en schoon en alles is netjes geordend, mijn collega’s zijn enorm aardig en het werk bevalt mij goed.


Ik heb inmiddels ook een koeltechnische opleiding kunnen volgen en ik krijg steeds meer taken en verantwoordelijkheden. Hierdoor blijf ik groeien in mijn ontwikkeling en dat is precies wat ik wil. Ik vind het prachtig om bij een bedrijf binnen te komen en dan alle kanten en facetten van dat bedrijf te leren kennen. Zou het op een bepaald moment bij dat bedrijf niet meer goed voelen, dan geef ik dat aan en ga ik samen met MAINsupport op zoek naar een nieuwe uitdaging. Niet vanwege het feit dat ik dan uitgekeken zou zijn, maar vanwege het feit dat ik wil blijven leren, mezelf wil blijven ontwikkelen.


Van links naar rechts: Clyde Atol, Cor Veldman, Teamleider Manufacturing KTW Koma en Leroy Theunissen, regiomanager MAINsupportDe samenwerking met MAINsupport Ik ervaar de samenwerking met MAINsupport als heel goed. Het lijkt een grote familie. Ik heb weliswaar bazen, maar zo voelt dat niet. Over en weer kunnen we elkaar met respect en in alle openheid aanspreken op zaken. MAINsupport is – net als ik - heel direct en duidelijk. Dat vind ik fijn en waardevol.

MAINsupport zoekt alles voor je uit, regelt de zaken goed en probeert er alles aan te doen om je op je gemak te laten voelen. Zij staan achter me en dat voelt vertrouwd.”


Nieuwe ambities Clyde Atol sleutelt in zijn vrije tijd aan drones. Hij repareert ze en bouwt ze ook zelf. De drones die Clyde maakt zijn super geavanceerd en razendsnel. Als je hoort met hoeveel passie en enthousiasme Clyde over deze hobby spreekt, dan is het begrijpelijk dat hij zijn pijlen in de toekomst wil gaan richten op de elektrotechniek. Blijven ontwikkelen en leren, steeds maar weer opnieuw. Daar is het allemaal om te doen.


- - - - -


MAINsupport kan altijd mensen gebruiken zoals Clyde Atol. Herken jij je in zijn passie voor techniek? Neem dan contact op met MAINsupport en ga eens vrijblijvend met hen in gesprek.

Commentaires


bottom of page